Biografie

Mijn naam is Henri Gelderman en kom uit Heerde. Muziek is altijd al mijn grote passie geweest. Vooral muziek uit de top 40. In de tijd dat er maxi-singles gemaakt werden, is het mixen bij mij ontstaan. Ik vond het altijd leuk om een langere versie te hebben van een nummer in de Top 40.  Dus elke vrijdag naar de plaatselijke platenzaak om weer wat inkopen te toen. 

Met die maxi-singles kon je uiteraard lekker mixen. Daarna kwamen de maxi-cd singles. In die tijd, werkte ik bij een lokaal radio station Radio Heerde, wat nu Radio 794 is geworden. Ik had daar een programma met de lokale top 10. 

Toen ontstond er het idee om er een jaarmix te maken. Dit was eind jaren 90. In die tijd heb ik er drie gemaakt.

 

Toen ik gestopt was bij deze omroep, is het mixen ook eigenlijk gestopt. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en ik kreeg weer zin om wat met muziek te gaan doen, maar niet alleen de muziek, ook de bijbehorende videoclips. Daarom besloot ik in 2016 weer om de stoute schoenen aan te doen en een videojaarmix te maken.

 

Sindsdien heb ik mijn hobby als (video)mixer weer terug. Inmiddels heb  ik alweer een aantal videojaarmixen op mijn naam staan.

Verder heb ik ook een aantal Somertijd Weekend Dance Mixen gemaakt voor Radio 10. Dit is een item bij het programma Somertijd op Radio 10. Elke vrijdag wordt daar een mix uitgezonden, die door een luisteraar is gemaakt.

Leuk dat je op mijn site terecht bent gekomen en ik wens je veel kijk en luisterplezier.

 

Groetjes,

Henri Gelderman